Marokkaanse Sardines

Marokkaanse sardines, geurig gekruid en gepaneerd met bloem, komt uit de alledaagse Marokkaanse keuken. Het is een feestelijk maal, dat toch alledaags wordt gegeten.
De Marokkaanse dames uit de Vrijheidswijk in Leeuwarden hebben naast deze overheerlijke sardientjes ook gamba’s, erwtensoep (voor op Marokkaans brood) salade en niet te vergeten heerlijke zoete Marokkaanse thee.
Recepten voor deze gerechten vindt u allemaal op deze website.

Recept voor 10 personen:

•          2 kg sardines
•          Verse koriander (fijngesneden)
•          Knoflook (4 – 5 tenen, fijn geraspt)
•          Zwarte peper (naar smaak)
•          Gemalen komijn (2 theelepel)
•          Zout (3/4 theelepel)
•          Bloem
•          Olie (om te bakken)

Maak de vis schoon, kop eraf en ingewanden eruit.
Kruiden in een kom doen (knoflook, koriander fijn gesneden, peper, komijn en zout) en meng dit alles.

Haal de vis door het kruidenmengsel. Paneer de vis daarna door de bloem .
De visjes  bakken in een hapjespan tot ze bruin zijn.