Marokkaanse erwtensoep

Anders dan in de Nederlandse cultuur, is de Marokkaanse erwtensoep bedoeld als een soort saus, waar je het (Marokkaanse) brood in dipt.
De erwtensoep is heerlijk geurig, voedzaam en niet weg te denken uit de ‘gewone’ dagelijkse Marokkaanse keuken.
Deze erwtensoep werd geserveerd bij sardines, gamba’s en salade. En natuurlijk niet te vergeten, het Marokkaanse brood. Maar het is ook een heerlijke dipsaus bij andere maaltijden.

•     Spliterwten
•     2 uien
•     1 teentje knoflook
•     2 eetlepels gesneden koriander
•     2 theelepels gemalen koriander
•     2 theelepels komijn
•     1 theelepel gemalen gember
•     zout naar smaak
•     Olijfolie

Spliterwten wassen, dan in de pan. +/- 1 liter water erbij.
Snipper 2 uien en hak 1 teentje knoflook fijn.
Doe uien, knoflook, 2 theelepels gemalen koriander, 1 theelepel gember, zout en 2 theelepels komijn op de pliterwten.
Laat +/- 1 uur koken.
Pureer de erwten tot erwtensoep.
Serveren met olijfolie erop.