Marokkaanse Muntthee

Marokko is een land vol theeliefhebbers.
Muntthee of in het Arabisch shāy bil n’anā, is een thee die veel in Marokko wordt gedronken en staat centraal in het sociale leven.
De muntthee wordt in kleine theeglaasjes gedronken. 
In Marokko is de hoogte waarmee de thee wordt ingeschonken een indicatie van de mate waarin de gast in de gunst valt bij de gastheer of gastvrouw.

• Bosje verse munt (nana)
• 2 eetlepels groene Marokkaanse thee
• 5 eetlepels suiker (naar smaak)
• 1 liter water
• Metalen Marokkaanse theekan

Bereidingswijze

Doe de thee in een metalen Marokkaanse theekan. Doe er een scheut kokend water bij, om de thee te wassen. Giet het water uit de theekan.

Voeg suiker en verse muntblaadjes toe aan de theekan en schenk er (1 liter) kokend water op. Voeg nog enkele blaadjes thee toe.
Laat de thee 5 minuten doorkoken op hoog vuur zodat de thee begint te schuimen.

Schenk de thee in een theeglaasje. 
Het eerste glaasje thee weer terug gieten in de kan. Hiermee kunnen alle smaken goed door elkaar trekken.
Schenk alle glaasjes thee in.