Rabia en Samira’s loempia

Een loempia is een gerecht uit de Indonesische en Vietnamese keuken.
De loempia wordt meestal als snack of voorgerecht gegeten.
Daarnaast behoort de loempia bij de traditie van het Chinese nieuwjaar, waarbij men de lente viert.
Toch komt dit recept niet van een Aziatische vrouw, maar van 2 Marokkaanse vrouwen.
 Rabia en Samira koken niet alleen traditioneel Marokkaanse gerechten, maar ook ‘nieuw aangeleerde’ recepten, waar hun familie’s dol op zijn. Toch zijn dit loempia’s met een Marokkaanse ‘touch’, vanwege de halal kipfilet en de keuze van de kruiden.

Recept voor 

40 loempia’s

•     2 zakken groentemix
•     1 kilo (halal) kipfilet
•     1 zak mihoen
•     bouillonblokje
•     2 theelepels gemalen gember
•     zout
•     zwarte peper
•     bouillon blokje
•     2 teentjes knoflook
•     1 pak filodeeg (vierkant)

Kipfilet insmeren met citroen en zout en dan wassen. Snij de kipfilet in grove stukken.
 Meng de groenten en de kipfilet en kruid het mengsel met de kruiden. Doe de fijn gesneden knoflook erbij.
Bak het vlees/ groentemengsel in zonnebloemolie tot deze gaar is. (ongeveer 20 minuten).
Laat daarna alles uitlekken in een vergiet, zodat het mooi droog is.

Trek de kipfilet uit elkaar, zodat er niet al te grote stukken kipfilet in de loempia’s komen.

De mihoen 2 minuten in gekookt water laten wellen.
Mihoen en groente- kipfilet mengsel goed mengen.

Leg het ontdooide filodeeg uit op het aanrecht, met de punt naar je toe.

Leg het mihoen-groente/vlees mengsel in een smalle strook op het filodeeg. Zorg ervoor dat het groentemengsel 2 centimeter van de punten (zijkanten) afligt. Vouw de punten naar binnen en rol de loempia op.

Laat 1 liter zonnebloem olie in een pan heet worden.
Bak de loempia’s per 6 stuks in de olie tot ze goudbruin zijn.
Serveren met chilisaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *