Yamina’s harira

Harira is een traditionele soep uit de Maghreb regio, die wordt gegeten in Marokko en West-Algerije. Het is een populair gerecht dat als ‘starter’ gegeten kan worden.
Vaak wordt deze soep geserveerd tijdens de Ramadan, omdat het een licht en voedzaam gerecht is.
Yamina heeft dit recept geleerd van haar moeder. Ze serveert de soep met dadels en vijgen.

• 1/2 bosje Peterselie
• 1/2 bosje Koriander
• 2 zakjes droge tomatensoep
• 3 tomaten
• 2 uien
• handjevol groene linzen
• (blikje) kikkererwten
• 400 gram soepgroenten 
• kipfilet
• 1 theelepel gemalen gember
* 1 theelepel kurkuma
• zwarte peper
• 1 theelepel paprikapoeder
* zout
* 2 groente bouillonblokjes
* handjevol vermicelli
• 1 eetlepel bloem

Kipfilet insmeren met citroen en zout en dan wassen. In blokjes snijden en dan bakken een soeppan in zonnebloemolie.

De uien raspen en tomaten fijn snijden en samen met het vlees bakken. 
Voeg hieraan de verse en gedroogde kruiden toe.

Doe er 1.5 liter water bij het vleesmengsel in de pan en breng dit aan de kook. 
Doe daarna de linzen en de kikkererwten bij de bouillon.

Los de pakjes droge tomatensoep op in wat water. Doe dit na 20 minuten in de pan.

Los de bloem op in koud water en voeg dit toe aan de pan (voor ietwat gebonden soep).
Voeg de vermicelli toe en blijf goed roeren.

Soep 10 minuten door laten koken en dan opdienen met dadels, schijfje citroen en gedroogde vijgen.