Het project Moeders en Dochters

Onder leiding van een theatermaker en artiesten zijn vrouwen van verschillende origine die in Nederland een bestaan hebben opgebouwd in gesprek gegaan met hun dochters en vrouwen van een jongere generatie. Samen maken ze een voorstelling: muziektheater.

Moeders & dochters

Moeders geven cultuur door, bewaren vrede, dekken toe en vegen af met een doekje.Wat houdt ze bezig? Wat krijg je mee van je moeder? Wat wens je je dochter toe? Welke taal spreken je met elkaar? Wat mag en wat mag niet vanuit je cultuur? Kun je als nieuwe generatie je eigen keuzes maken? Hoe ga je om met discriminatie en maatschappelijke discussies waarin het gaat over (jouw) afkomst, cultuur of huidskleur. Dat en meer zal te zien en te horen zijn in het muziektheaterproject Moeders & Dochters.

Foodcourt als afsluiting van de voorstelling

Op 5 mei 2018 werd in de middag een voorstelling  opgevoerd voor het publiek. Een voorstelling die vast en zeker de tongen los heeft gemaakt en hopelijk naar meer smaakt. En over smaken gesproken, de voorstelling werd gevolgd door een foodcourt, waarbij verschillende bewoners van de wijk koken voor het publiek. Een rijk palet aan culturen met een nog rijker palet aan smaken!